Project Zuidlijn

PROJECT ZUIDLIJN, INTEGRALE CULTURELE PROGRAMMERING TUSSEN DE 5 SPOORZONES (laatste update: augustus 2016)

('doe' project)


Omschrijving project

ZUIDLIJN is een serie van uiteenlopende culturele events en acties die de spoorzones van 5 Brabantse steden inhoudelijk, fysiek en communicatief met elkaar verbinden.

De spoorzones vormen in Den Bosch, Breda, Helmond, Tilburg en Eindhoven het hart van de stedelijke vernieuwing. Bij de ontwikkeling van deze unieke plekken spelen kunst en cultuur een belangrijke rol. Als aanjager maar ook als een blijvende pijler. Elke spoorzone heeft haar eigen dynamiek, haar eigen opgave en bevindt zich in een andere fase van ontwikkeling. We zijn er van overtuigd dat we voortdurend veel van elkaar kunnen leren. Samen vormen we het grootste her-ontwikkelingsproject van Nederland waarbinnen vele innovatieve concepten tot leven komen.

In een intensieve samenspraak met vele lokale partijen wordt onder de naam ZUIDLIJN een aantal nieuwe culturele events ontwikkeld, die vanaf september 2015 in de 5 spoorzones simultaan worden geprogrammeerd.

Waarom staat dit project op de Werkagenda BrabantStad?
- Elke Spoorzone heeft haar eigen dynamiek en bevindt zich in een andere fase van ontwikkeling. Hier liggen kansen in het van elkaar kunnen leren. Door bundeling van krachten kunnen we meer bereiken dan nu het geval is.
- Een gezamenlijke communicatie is complementair aan de eigen communicatie van elke individuele Spoorzone.


Partners
- B5 Steden (o.a. projectmanagers spoorzones)
- Ontwikkelaars
- Onderwijs
- Cultuursector
- Visit Brabant/Connect Brabant


Meer informatie

www.zuidlijn.nl

of


Programmabureau BrabantStad
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch

Brabantlaan 1
5216 TV 's-Hertogenbosch

T (073) 680 83 10
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.