WoonConnect/Spark

OPSCHALEN WOONCONNECT/SPARK  (GROOTSCHALIGE DIGITALISERING WONINGBESTAND) (Laatste update: augustus 2016)

('doe' project)


Omschrijving project

Met WoonConnect/SPARK heeft BrabantStad de ambitie om door middel van grootschalige digitalisering van de gebouwde woonomgeving kosteneffectieve ontwikkeling van innovatieve woon- en zorgdiensten mogelijk te maken en bij te dragen aan sociale cohesie en leefbare steden.

WoonConnect speelt in op de maatschappelijke veranderingen en technologische innovaties die de overheid voor nieuwe uitdagingen stelt, onder andere door:

1) Burgers eigenaar te maken van hun eigen woon- en leefomgeving.

2) Zoveel mogelijk woningen energiezuinig te maken.

3) Levensloopbestendig wonen mogelijk te maken.

4) Massa te creëren middels big data en hiermee de innovatie in de industrie aan te jagen.

 

De kracht van WoonConnect zit in het digitale platform dat alle stakeholders met elkaar verbindt: overheden, bedrijven, burgers en kennisinstellingen. Het gaat om de integraliteit van het systeem zowel op de inhoud (energie, zorg, onderhoud, leefbaarheid, gezondheid, veiligheid etc.), als op de mogelijkheid dat iedereen met het systeem kan werken. Van architect en bouwer tot aan burger. 

WoonConnect staat in nauwe verbinding met de SPARK Campus in ‘s-Hertogenbosch. SPARK Campus is namelijk een netwerk van creativiteit en kennis die technologie en vernieuwing in de gebouwde omgeving bij elkaar brengt. Spark zorgt in dit project voor het stimuleren van de interactie tussen genoemde stakeholders, gericht op het aanjagen van innovaties. Spark vormt zo de motor voor creativiteit en levert daarmee verbindend vermogen en acceleratiekracht.

In het kader van Agenda Stad wordt een city deal WoonConnect/SPARK gesloten tussen onder meer de BrabantStad-partners en de Ministeries van Binnenlandse Zaken, Economische Zaken, Infrastructuur & Milieu.

BrabantStad wil in 2020 100.000 woningen gedigitaliseerd hebben 

Waarom staat dit project op de Werkagenda BrabantStad?
In BrabantStad verband kan massa gemaakt worden doordat partners hun netwerken en lokale ecosystemen activeren en stimuleren om innovatieve diensten, producten of processen te activeren en deze technologische vernieuwing in de bebouwde omgeving versneld te implementeren.

 

Partners van WoonConnect/Spark
- Diverse woningcorporaties
- Particuliere eigenaren / bewonerscollectieven
- Adviseurs voor de renovatie, zoals Bouwhulpgroep, et cetera
- Zorgleveranciers
- Verzekeraars
- Hypotheekverstrekkers
- Fabrikanten en aannemers

 

Meer informatie
Programmabureau BrabantStad
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch

Brabantlaan 1
5216 TV 's-Hertogenbosch

T (073) 680 83 10
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.