Campussen

ONDERLING VERBINDEN CAMPUSSEN EN KOPPELEN AAN MAATSCHAPPELIJKE OPGAVEN (versie: 1 juni 2015)

('verkennend' project)


Omschrijving project
Binnen BrabantStad willen we de relatie tussen onderwijs en arbeidsmarkt versterken door de aanwezige kennis in Brabant nauwer te verbinden met het (regionale) bedrijfsleven. Hiervoor verkennen we hoe we de programmatische samenwerking tussen de onderwijs- en kennisinstellingen kunnen versterken. Samen met het bedrijfsleven en kennis- en onderwijsinstellingen willen we werken aan een betere overgang tussen onderwijs en de arbeidsmarkt en de verkokering van kennis tussen sectoren doorbreken.


Ambitie om te komen tot
- Versterken relatie onderwijs en arbeidsmarkt: zorgen voor talentontwikkeling en vakmanschap in nauwe verbinding tussen onderwijs en het (regionale) bedrijfsleven. Faciliteren van het midden- en kleinbedrijf past daarbij.
- Versterking programmatische samenwerking en gezamenlijke promotie en branding van onderwijs en kennisinstellingen (TU/e, Tilburg University, HAS, NDLA, Avans, Fontys, NHTV, MBO, etc.)
- Met het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen werken aan een betere overgang tussen onderwijs en arbeidsmarkt in Brabant (bijvoorbeeld door betere informatie over leerlingenstromen en arbeidskansen, en het bevorderen van leer-werkcombinaties)


Waarom staat dit project op de Werkagenda BrabantStad?
BrabantStad heeft potentie om de verbindende factor te vormen om kennis uit de campussen en de kennisclusters met elkaar te verbinden. Onderlinge afstemming draagt daarnaast bij aan meerwaarde en versterking van functionele relaties tussen de steden.


Partners
- Universiteiten
- Kennisinstellingen
- Ondernemers
- Gemeenten
- Provincie
- BOM


Meer informatie

Programmabureau BrabantStad
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch

Brabantlaan 1
5216 TV 's-Hertogenbosch

T (073) 680 83 10
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.