Project Spoorzone Helmond in volle gang

De omgeving bij NS-station Helmond ondergaat een volledige metamorfose. De vernieuwing van de Spoorzone is in volle gang. Het nieuwe busstation is zo goed als klaar en in juni start de realisatie van een nieuw stationsgebouw. Als alles volgens planning verloopt, is het project aan het eind van dit jaar klaar.

Bij het nieuwe busstation is een nieuwe betonverharding aangebracht. Ook zijn de opstapplekken bij de bussen beter toegankelijk gemaakt voor reizigers. Dit levert vooral een verbetering op voor  minder valide personen en voor mensen met een kinderwagen of veel bagage. Bij de opstapplekken komen schermen te hangen, waarop digitale reisinformatie wordt geboden aan de reiziger. Door deze verbeteringen krijgt Helmond een volwaardig busstation direct naast NS-station Helmond. Hierdoor kunnen reizigers snel en comfortabel overstappen van bus naar trein en andersom.

Nieuw stationsgebouw
In juni gaat de bouw van een nieuw stationsgebouw van start. Dit wordt een ovaal gebouw met veel glas, duurzame materialen en een groen dak met sedumbeplanting.

Fietsenstalling en onderdoorgang
De realisatie van het nieuwe busstation en een nieuw stationsgebouw maakt onderdeel uit van het project Spoorzone Helmond. Naast deze twee elementen, is er ook een nieuwe fietsenstalling gebouwd die plek biedt aan 2.000 tweewielers. Daarnaast komt er een onderdoorgang onder het spoor, die het centrum van Helmond verbindt met de wijk Suytkade ten zuiden daarvan.

Europa Kijkdag
Omdat het project Spoorzone Helmond mede mogelijk wordt gemaakt door Europese subsidie van OP-Zuid (EFRO), is er op zaterdag 11 mei een Europa Kijkdag bij dit project. Tussen 11.00 en 17.00 uur kunnen de inwoners van Helmond en andere geïnteresseerden dan een kijkje nemen bij het project. Meer info is te vinden op www.helmond.nl/spoorzone.

6. stationsgebouw vogelvlucht verkleind