Renovatie NS Station Tilburg

Bevordering van de (internationale) bereikbaarheid van Brabant is één van de ontwikkelopgaven van BrabantStad. In dat kader startte in 2013 de verbouwing van station Tilburg.

Aantrekkelijk en snel reizen
Station Tilburg telt nu dagelijks 30.000 reizigers. Dat zijn er in 2020 ruim 40.000 per dag. Om de toegankelijkheid en doorstroming te verbeteren, krijgt het station een brede doorgang onder de spoorlijnen. Met nieuwe entrees en pleinen aan de kant van de Spoorlaan en de kant van de wijk Theresia. Deze onderdoorgang wordt voor de reizigers aantrekkelijk gemaakt met diverse winkels en voorzieningen. Onder andere Starbucks, Hema en Julia’s vestigen zich straks in het nieuwe station.

Ook komen er opgangen naar alle perrons met liften en roltrappen. Zo kunnen ook mindervaliden straks zelfstandig met de trein reizen.Ter hoogte van de Willem II-straat komt een tweede ondergrondse passage voor voetgangers en fietsers onder het spoor door. Het stationsgebouw zelf wordt ingrijpend gerenoveerd en er komt een nieuw busstation.

Meer weten?
Bekijk de website van Spoorzone013

 xc1v1 noordentree klein