BrabantStad-dinsdag 27 juni 2017

Op 27 juni 2017 ontmoetten de BrabantStad-bestuurders elkaar tijdens de tweede BrabantStad-dinsdag van 2017. De BrabantStad-dinsdag vond plaats in het provinciehuis te 's-Hertogenbosch.  Dit keer werkten we met 6 ateliers: Digitale Infrastructuur, Energie, Smart Cities, Smart Mobility, Spoorzones en Topevenementen Sport.

In het beeldverslag worden zowel sfeerbeelden als conclusies van deze ontmoeting weergegeven.

Beeldverslag BrabantStad-dinsdag 27 juni 2017

Presentatie Digitale Infrastructuur

Presentatie Smart Cities

Presentatie Smart Mobility

Presentatie Spoorzones

Presentatie Topevenementen Sport

Thematische invulling: De BrabantStad-dinsdag wordt ingevuld volgens het ABC van BrabantStad: naar een Aantrekkelijk, Bereikbaar en Concurrerend Brabant.

 

Contact
Neem voor meer informatie contact op met het programmabureau BrabantStad, telefoon (073) 680 83 10 of mail naar:   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

BrabantStad-dinsdag 28 maart 2017

Op 28 maart 2017 ontmoetten de BrabantStad-bestuurders elkaar tijdens de vierde BrabantStad-dinsdag van 2017. De BrabantStad-dinsdag vond plaats in het provinciehuis te 's-Hertogenbosch.  De 4 thema's waren: Klimaatadaptatie, Urban “Spoorzoen” en andere Zuidlijn bewegingen, Ondermijnende criminaliteit en Actie agenda Brainport / REOS.

In het verzamelverslag (zie bijlagen hieronder) worden de belangrijkste conclusies en resultaten van deze ontmoeting weergegeven.

Verzamelverslag BrabantStad-dinsdag 28 maart 2017

Presentatie Brainport Nationale Agenda

Presentatie Georganiseerde overheid tegenover georganiseerde misdaad

Presentatie 5 steden, 5 spoorzones één verbindend cultuur programma

Thematische invulling: De BrabantStad-dinsdag wordt ingevuld volgens het ABC van BrabantStad: naar een Aantrekkelijk, Bereikbaar en Concurrerend Brabant.

 

Contact
Neem voor meer informatie contact op met het programmabureau BrabantStad, telefoon (073) 680 83 10 of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

URBAN DANCE 3

Korte Zuidlijn Nieuwsflits: kapot&maken&kermis

ZUIDLIJN KORT juli 2017 2

BrabantStad op de Provada

Ook BrabantStad was dit jaar te vinden op de PROVADA.
En opnieuw viel onze stand op met zijn mooie grote scherm en zijn prachtige plafond. Het was weer een mooie en nuttige ervaring met veel positieve geluiden. Op het grote scherm werd onze moodfilm afgespeeld. (Geen geluid)

Save the date: Workshop Smart & Green Mobility Solutions @BrabantStad – Now and in the future, woensdag 11 oktober 2017 in Brussel

Flag of the United Kingdom svg

In oktober vindt de jaarlijkse European Week of Regions and Cities plaats in Brussel. Het evenement is gericht op Europese, lokale en regionale instellingen en wordt georganiseerd door het Comité van de Regio’s en DG Regio.                                

BrabantStad organiseert in deze week een enerverende workshop waarin Smart & Green Mobility Solutions centraal staan. Brabant wil meer schone, zuinige en betere vervoersmogelijkheden, zowel op het gebied van personen- als goederenvervoer. Innovatieve, slimme mobiliteitsoplossingen zijn daarbij van groot belang. Door de ontwikkelingen op ICT gebied en haar multi helix samenwerking is Brabant koploper in 'smart mobility' concepten.

Dus noteer woensdag 11 oktober 2017 van 11.00 tot 13.00 uur alvast in uw agenda.

Met een dynamisch en interactief programma van 90 minuten schetsen we een aantal moonshots op het gebied van automated & connected driving, fietsinnovaties, smart logistics, zero emission en 'Mobility as a Service'. Waar staan we over 10 jaar in Brabant op deze terreinen? Rijden we met een zelfrijdende auto over de A58 van Breda naar Helmond? Hoeveel zero emmission voertuigen rijden over de Brabantse wegen? Beslist jouw fiets welke route de slimste is? Heeft Brabant de killerapp voor MaaS ingevoerd? Hoeveel nieuwe smart mobility bedrijven zijn booming? Rijden er nooit meer lege vrachtwagens? Staat Brabant op de kaart in Europa als 'Region of Smart Mobility'? Hoe bereiken we die moonshots? Waarom willen andere Europese regio's met Brabant samenwerken in projecten, business development en partnerships? Met welke en hoeveel Europese partners werkt u samen over tien jaar?

Genodigden: Brabantse bestuurders, beleidsmakers, volksvertegenwoordigers, ondernemers, researchers, ervaringsdeskundigen en experts met de blik op Europa. Europese partners van Europese Commissie (DG MOVE en DG CONNECT), regio's & steden, EUROCITIES, Polis, Ertigo en Europese kennisinstituten.

De workshop vindt plaats op een steenworp afstand van het Europees parlement, in het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen. 

Burgemeester Paul Depla van Breda zal u namens BrabantStad verwelkomen. Na het zomerreces volgt het gedetailleerde programma en een link ten behoeve van registratie. Voor meer informatie neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Met vriendelijke groet,

Mieke Verhees

Programmaleider BrabantStad

20170615 Header Europa   

BrabantStad Betonakkoord

BrabantStad Betonakkoord
Om de circulaire economie te bevorderen is het van belang om grondstofketens te sluiten. De meest voor de hand liggende keten die kan worden gesloten is die van beton uit bouw- en sloopafval omdat deze keten door de aard van het materiaal een regionale schaal heeft. Het sloopbeton kan als granulaat worden ingezet voor nieuw beton. Ook kunnen de bestanddelen van granulaat zoals zand en cement gebruikt worden voor dit circulair beton.

De praktijk heeft uitgewezen dat het niet eenvoudig was deze keten, om op deze manier duurzamer te bouwen, te sluiten. Om deze reden heeft het college van de provincie Noord-Brabant gestimuleerd dat de BrabantStad-gemeenten per regio op uitvoeringsniveau een betonketenoverleg operationaliseren. Dit overleg heeft als doel om per regio samen met de andere schakels in de beton-keten concrete informatie uit te wisselen en afspraken te maken. Om zo het hergebruik van beton kwalitatief maar vooral ook kwantitatief op een hoger plan te brengen.

Tijdens de regionale keten-overleggen is gebleken dat er behoefte is om deze vorm van samenwerking op BrabantStadniveau bestuurlijk te bekrachtigen in de vorm van een eenvoudig, helder BrabantStad Betonakkoord. Met dit akkoord wordt een duidelijk signaal afgegeven aan alle betrokken marktpartijen dat de provincie Noord-Brabant gestart is met de inzet van duurzame grondstoffen. Op 27 juni aanstaande moet het BrabantStad Betonakkoord ondertekend worden door de gemachtigde bestuurders van het BrabantStadoverleg.

Betonakkoord