BrabantStad provincie Noord-Brabant

  • Leidend in high tech, met een sterke en brede kenniseconomie in agro & food, logistiek, maintenance, biobased, chemie, life sciences & health, leisure en design
  • 3e provincie van Nederlandnaar oppervlak en naar inwonertal
  • Een landschap van steden, dorpen, natuur en open agrarische landschappen, doorsneden door wegen en waterlopen
  • Circa 2,5 miljoen inwoners
  • 64 gemeenten

 

Ambtelijke coördinator BrabantStad:

dhr. R. (Richard) Dumont
T 06-55 68 65 71
E RDumont@brabant.nl

Gunstig gelegen tussen stedelijke netwerken

Brabant, een landschap van steden, dorpen, natuur en open agrarische landschappen, doorsneden door wegen en waterlopen. Fraai en gunstig gelegen tussen stedelijke netwerken als de Vlaamse Ruit, de Randstad en het Ruhrgebied.
De tweede regionale economie van Nederland, leidend in high tech, met een sterke en brede kenniseconomie in agro & food, logistiek, maintenance, biobased, chemie, life sciences & health, leisure en design. Noord-Brabant kan haar kwaliteiten optimaal benutten doordat effectief samenwerken in stedelijke en maatschappelijke netwerken in de Brabantse genen zit. Daarom zijn we partner van BrabantStad.
De grootste uitdaging van BrabantStad is om gezamenlijk een Metropoolstad te vormen die excelleert in kennis- en innovatiekracht. De beweging daarnaartoe verloopt strategisch langs drie sporen. BrabantStad wil investeren in de Aantrekkelijkheid, de Bereikbaarheid en de Concurrentiekracht van de Brabantse stedelijke regio.